Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
6. júna 2023, 9:12
Čas čítania 0:36

SHMÚ varuje pred búrkami. Pozri si všetky výstrahy na Slovensku (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
SHMÚ varuje pred búrkami. Pozri si všetky výstrahy na Slovensku (+ mapa)
Zdroj: Facebook/Karol Š.

Meteorológovia vydali pre celé územie Slovenska výstrahy 1. stupňa pred búrkami. Teplé a pekné dni sú za nami.

Už včera sa po pekných teplých dňoch na Slovensku rozpršalo. Pre dnešný deň však meteorológovia vydali výstrahu 1. stupňa pred búrkami. Tá začne pre celé územie Slovenska platiť už od 10.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. 

Búrky spojené s prudkým lejakom môžu v závislosti od oblasti priniesť 20 až 40 milimetrov zrážok. Pršať bude stacionárne, čo môže znamenať veľmi silné lokálne zrážky. „Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov,“ upozornili meteorológovia.

Búrky môže sprevádzať aj nárazový vietor s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a krúpy. Vietor môže podľa SHMÚ spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch.

Podľa portálu iMeteo dnešný deň začne sériu veľmi silných, výdatných búrok, ktoré hrozia aj v najbližších dňoch. Ich intenzita sa každým dňom bude stupňovať. V stredu a vo štvrtok je veľmi pravdepodobné, že búrky budú pretrvávať počas celého dňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia