Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
9. júna 2023 o 9:10
Čas čítania 0:46

AKTUÁLNE: Žilinka nesúhlasí s trestom pre Dědečka. Zdá sa mu neprimerane nízky, prokurátorovi nariadil, aby sa odvolal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žilinka dal pokyn krajskému prokurátorovi, aby podal voči rozsudku odvolanie.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka nesúhlasí s trestom pre Dušana Dědečka, ktorého včera súd za zabitie piatich ľudí na zastávke Zochova v Bratislave poslal do väzenia na 15 rokov.

Žilinka na Facebooku oznámil, že krajskému prokurátorovi v Bratislave dal pokyn, aby proti rozsudku voči obžalovanému Dědečkovi podal odvolanie v neprospech obžalovaného, pre nesprávnosť výroku o treste.

Žilinka považuje trest za nedostatočný a neprimerane nízky, pričom podľa neho nezabezpečuje ani výchovný vplyv a prevenciu. „Uložený trest odňatia slobody považujem za neprimerane nízky, dôsledne nezohľadňujúci spôsob spáchania činu, jeho následky a osobu páchateľa,“ napísal Žilinka.

Súd pri rozsudku prihliadal na poľahčujúce okolnosti

Súd musel pri rozsudku prihliadať na viacero poľahčujúcich okolností, pričom nezistil žiadne priťažujúce okolnosti. Súd tiež zohľadnil, že Dědeček vinu priznal a pristúpil tak k mimoriadnemu zníženiu trestu. Obžalovaný Dědeček sa vzdal práva na podanie odvolania. Prokurátor si ponechal lehotu na prípadné podanie odvolania.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Prokurátor podal na Dědečka v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Vo svojej záverečnej reči poukázal na to, že obžalovaný doma požíval pred nehodou alkoholické nápoje. Dědeček podľa neho nekonal z nedbanlivosti, ale v nepriamom úmysle.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia