Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
8. júna 2023, 13:51
Čas čítania 0:51

AKTUÁLNE: Dušan Dědeček dostal za nehodu, pri ktorej zabil piatich ľudí, 15-ročný trest odňatia slobody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dědeček spoznal trest.

Dušan Dědeček spoznal svoj trest za smrteľnú nehodu v centre Bratislavy, kde minulý rok v opitosti zabil piatich ľudí. Súd mu vymeral trest v dĺžke 15 rokov. Prokurátor mu po priznaní viny navrhoval 15-ročný trest.

Vo štvrtok o tom rozhodol senát Mestského súdu Bratislava I. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. 

Trest si má odpykať v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Dostal tiež desaťročný zákaz činnosti v podobe šoférovania motorových vozidiel a trojročný ochranný dohľad.

Súd prihliadal na poľahčujúce okolnosti

Predseda senátu Pavol Tomík uviedol, že súd prihliadal na viacero poľahčujúcich okolností, pričom nezistil žiadne priťažujúce okolnosti. Súd okrem iného zohľadnil priznanie obžalovaného a pristúpil k mimoriadnemu zníženiu trestu. Obžalovaný Dědeček sa vzdal práva na podanie odvolania. Prokurátor si ponechal lehotu na prípadné podanie odvolania.

Prokurátor podal na Dědečka v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Vo svojej záverečnej reči poukázal na to, že obžalovaný doma požíval pred nehodou alkoholické nápoje. Dědeček podľa neho nekonal z nedbanlivosti, ale v nepriamom úmysle.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Obhajca obžalovaného Jiří Kučera poukázal na to, že Dušan Dědeček si uvedomuje následky, ktoré spôsobil svojím konaním. Obžalovaný sa vo svojej záverečnej reči ospravedlnil poškodeným. „Chcem a budem vás po zvyšok života prosiť o odpustenie, aj keď viem, že to nejde. Prosím, prepáčte a odpustite,“ povedal Dědeček.

dedecek
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia