Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
9. júna 2023, 14:58
Čas čítania 0:26

AKTUÁLNE: Ján Slota spoznal svoj trest. Za zasahovanie do nezávislosti súdu dostal podmienku na dva roky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ján Slota dostal dvojročný trest s podmienečným odkladom.

Ján Slota už pozná rozsudok vo svojej úplatkárskej kauze. Súd ho uznal vinným. Za zasahovanie do nezávislosti súdu dostal dva roky s podmienečným odkladom, informuje portál tvnoviny.sk.

Bývalý politik a exšéf SNS Ján Slota bol obvinený z prijímania úplatku formou pomoci. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry pre neho navrhoval trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Slota sa cítil nevinný a obžalobu pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci považuje za účelovú, nedôvodnú a postavenú na nezákonne získaných dôkazoch.

Podľa obžaloby na žilinskom krajskom súde vybavoval miernejší trest pre muža, ktorý bol prvostupňovým súdom odsúdený na nepodmienečný trest. U exsudcu Pavla Polku mužovi v odvolacom konaní údajne vybavil zmiernenie trestu na podmienku.

Domov
Zdieľať
Diskusia