Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. júna 2023 o 11:05
Čas čítania 0:33

Mladí ľudia dostali poukazy v hodnote 200 €, ktoré môžu minúť na koncerty, kino či knihy. Nemecko chce podporiť kultúru

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Využiť ich môžu na rôzne kultúrne podujatia, ale aj zakúpenie kníh či hudobných nástrojov.

V Nemecku začal v stredu platiť tzv. kultúrny poukaz pre mladých Nemcov, ktorí sa v tomto roku dožívajú 18 rokov. Na platforme zriadenej na tento účel sa už podľa nemeckej ministerky kultúry Claudie Rothovej zaregistrovalo 5 600 inštitúcií, v ktorých sa dajú takéto preukážky využiť.

„Som presvedčená, že dnešok je pre kultúru v našej krajine naozaj dobrým dňom,“ povedala ministerka.

Kultúrny darčekový poukaz v hodnote 200 eur je určený pre všetkých mladých ľudí, ktorí sa narodili v roku 2005. Umožňuje nákup kníh, hudobných nástrojov, lístkov na koncerty či do kina a mnohé ďalšie podujatia. Platný je dva roky. Ponúkané podujatia a sortiment podliehajú zákonom o ochrane detí, dodáva DPA.

Poukaz je považovaný za pilotný projekt, ktorého cieľom je znásobiť zážitok zo živých podujatí po rokoch pandémie. V prípade úspechu by sa mohla predĺžiť jeho platnosť alebo rozšíriť ponuka súvisiacich podujatí.

V Nemecku chcú zvýšiť záujem mladých o kultúru pomocou príspevku v hodnote 200 eur.
V Nemecku chcú zvýšiť záujem mladých o kultúru pomocou príspevku v hodnote 200 eur. Zdroj: Unsplash/Krists Luhaers/Robert Anasch
Domov
Zdieľať
Diskusia