Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júna 2023 o 10:57
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Prezidentka Čaputová urobila zásadný posun v rozhodovaní o kandidatúre. Dôležitú informáciu oznámi budúci týždeň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oznámil to jej hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka Zuzana Čaputová oznámi rozhodnutie v súvislosti so svojou kandidatúrou začiatkom budúceho týždňa. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. 

Prezidentkin mandát uplynie v roku 2024. Hlavu štátu volia občania Slovenskej republiky v priamych voľbách tajným hlasovaním na päť rokov. Kandidátov na prezidenta môže navrhnúť najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície s najmenej 15-tisíc podpismi oprávnených voličov.

Väčšina politických strán sa podľa vyjadrenia pre TASR kandidátom na prezidenta zatiaľ nezaoberá. Aktuálnou prioritou sú pre ne septembrové predčasné parlamentné voľby. Niektoré strany čakajú aj na rozhodnutie súčasnej hlavy štátu. Podporu Čaputovej deklarovala napríklad SaS.

Denník Štandard ešte včera na základe informácií z okolia blízkeho hlave štátu informoval, že sa rozhodla v nasledujúcich voľbách nekandidovať. Rovnakú informáciu dnes priniesli aj Denník N a Aktuality

Domov
Zdieľať
Diskusia