Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. júna 2023, 11:11
Čas čítania 0:27

Nelegálna cyklotrasa na Slovensku: mapa navádza na zakázanú cestu, hrozia pokuty a zranenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Legálna cyklotrasa vedie okolo lomu.

Cez prechod areálom lomu v Žiranoch pri Nitre navádza cyklistov mobilná aplikácia. Vedúci lomu však upozorňuje, že cesta je nebezpečná, pretože tam s cyklistami nikto nepočíta, píše RTVS.

Cyklistov pritom neodrádza ani zatvorená brána či tabuľa, že vstupujú na súkromný pozemok. V lome môže cyklista spadnúť do jamy alebo ho môže zraziť nákladné auto s naloženými kameňmi.

Napriek tomu, že legálna cyklotrasa vedie okolo lomu, cyklisti namiesto toho použijú skratku a obídu zatvorenú bránu. „Na stránke Správy Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie sa nachádza aktuálna mapa cyklotrás v pohorí Tribeč. Zintenzívnime kontrolnú činnosť. Cyklistovi, ktorý sa pohybuje mimo schválenej cyklotrasy, sa môže uložiť pokuta až do výšky 300 eur,“ povedal Radimír Siklienka zo Správy Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie.

cyklista
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia