Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
29. júna 2023, 12:30
Čas čítania 0:30

Facebook zavádza novinku, Messenger bude pod väčšou kontrolou. Potešia jednu skupinu obyvateľov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

So zmenami prichádza aj aplikácia Instagram.

Spoločnosť Meta predstavila nové funkcie, ktoré pomôžu rodičom kontrolovať, ako ich dieťa trávi čas v aplikácii Messenger. Rodičovská kontrola umožní rodičom vidieť, koľko času tínedžeri trávia chatovaním, prezerať si ich zoznam kontaktov a tiež dostávať upozornenia, ak ich dieťa niekoho nahlási, píše CNN.  

Funkcia zároveň bude dieťa nabádať, aby po 20 minútach z Facebooku odišlo. Ak si rodičia s deťmi konto zosynchronizujú, budú môcť spolu komunikovať prostredníctvom oznámení.

Rodičovská kontrola pribudne aj na Instagrame. Aplikácia začne tínedžerom posielať upozornenia, ak budú v noci príliš dlho pozerať videá či sledovať nové príspevky.

Spoločnosť prišla s novými funkciami najmä v dôsledku tlaku, ktorý na ňu vyvíjajú zákonodarcovia. Mladší používatelia, ktorí majú v mnohých prípadoch iba 13 rokov, čelia na internete rôznym vplyvom, čo sa môže neskôr odraziť na ich psychickom zdraví.

meta, facebook, messenger
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia