Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. júla 2023, 9:05
Čas čítania 0:41

Zvláštny krok Elona Muska. Na Twitteri si po novom prečítaš len obmedzený počet postov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Opatrenie má byť dočasné.

Sociálna sieť Twitter obmedzuje počet príspevkov, ktoré môžu používatelia čítať za jeden deň. Cieľom je zastaviť „extrémnu úroveň“ extrakcie údajov a manipuláciu systému, oznámil v sobotu majiteľ Elon Musk. 


Dočasný limit na čítanie tweetov stanovili pôvodne na 6 000 za deň pre používateľov s overenými účtami, 600 pre neoverené účty a 300 pre nové neoverené účty. Neskôr limit zvýšili na 10 000 príspevkov denne pre overených používateľov, 1 000 pre neoverených a 500 pre nových neoverených používateľov, uviedol Musk v ďalšej správe bez bližších detailov. Opatrenie má byť podľa tweetu majiteľa sociálnej siete iba dočasné.

 
Twitter predtým oznámil, že na čítanie tweetov bude vyžadovať registráciu. Musk to v piatok označil za „dočasné núdzové opatrenie". Doplnil, že stovky organizácií extrahujú dáta z Twitteru „extrémne agresívne“, čo ovplyvňuje používateľov. Musk predtým vyjadril nespokojnosť s tým, že firmy vyvíjajúce systémy umelej inteligencie pri tom používajú dáta Twitteru.

Domov
Zdieľať
Diskusia