Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. júla 2023 o 19:07
Čas čítania 0:35

Prigožinova mediálna skupina v Rusku končí. Kremeľ zastavil aj vagnerovské trolie farmy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Trolie farmy Prigožin používal na ovplyvnenie verejnej mienky v zahraničí vrátane Spojených štátov.

V Rusku končí mediálna skupina ruského oligarchu a zakladateľa žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina. Deje sa tak po tom, čo vagnerovci minulý víkend podnikli ozbrojenú vzburu proti ruskému vojenskému vedeniu.


Prokremeľská mediálna skupina Patriot Media, ktorej najznámejším médiom je agentúra RIA FAN, pokrývala v pozitívnom svetle Prigožina a jeho vagnerovcov. „Oznamujem rozhodnutie o ukončení činnosti a odchode z informačného priestoru krajiny,“ uviedol na Telegrame riaditeľ agentúry RIA FAN Jevgenij Zubarev. Neposkytol pritom nijaký dôvod daného rozhodnutia.

Ruský denník Kommersant informoval, že médiá spájané s Prigožinom zablokoval ruský úrad pre dohľad nad médiami Roskomnadzor. Ruské médiá okrem toho informovali aj o rozpustení  tzv. trolích fariem, ktoré Prigožin používal na ovplyvnenie verejnej mienky v zahraničí vrátane Spojených štátov.

Prigožina po zastavení minulotýždňovej vzbury a následnej dohode oslobodili spod všetkých trestných obvinení a bolo mu umožnené odísť do Bieloruska. Tam mohli odísť aj jeho muži, ktorí nechceli byť začlenení do ruskej armády.

Jevgenij Prigožin
Zdroj: Profimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia