Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
6. júla 2023 o 7:14
Čas čítania 0:53

Len 135 kilometrov od slovenských hraníc dopadli ruské rakety. Na Ukrajine zdemolovali obytný dom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Po zásahu vypukol požiar, ktorý sa však podarilo uhasiť.

Najmenej tri osoby prišli o život v západoukrajinskom meste Ľvov potom, ako raketová strela zasiahla obytný dom. Oznámil to vo štvrtok starosta mesta Andrij Sadovyj. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters.

Mesto Ľvov sa nachádza len 135 kilometrov vzdušnou čiarou od slovenských hraníc.
Mesto Ľvov sa nachádza len 135 kilometrov vzdušnou čiarou od slovenských hraníc. Zdroj: Google Maps

Gubernátor západoukrajinskej Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj vo videu zverejnenom v aplikácii Telegram uviedol, že strela priamo zasiahla obytnú budovu vo Ľvove. Po zásahu vypukol požiar, ktorý sa však podarilo uhasiť.


Záchranári podľa Kozyckého na mieste nešťastia prehľadávajú a odstraňujú trosky. „Samozrejme, že tam budú mŕtvi a zranení,“ povedal. „Robíme všetko, čo je v našich silách... na záchranu ľudí,“ dodal.


Sadovyj dodal, že ďalších osem osôb utrpelo zranenia a približne 60 bytov bolo poškodených.

„Okná boli vybité, poškodené bolo množstvo áut a pod troskami môžu byť ďalší ľudia,“ uviedol.

Rusko pravidelne na Ukrajine útočí strelami, delostrelectvom a dronmi a tieto útoky opakovane spôsobili prerušenie dodávok elektriny či vody. Ľvovská oblasť na západe Ukrajiny, ktorá sa nachádza stovky kilometrov od frontovej línie, je však v prevažnej miere pokojná, píše AFP.


Ľvov bol 20. júna zasiahnutý ruským útokom bezpilotnými lietadlami, ktorý cielil na Kyjev a ďalšie mestá, pripomína táto agentúra.

Domov
Zdieľať
Diskusia