Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. júla 2023, 8:33
Čas čítania 0:46

Obrovské krúpy zničili pri Miláne lietadlo počas letu. Muselo núdzovo pristáť v Ríme

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K poškodeniu krúpami prišlo bezprostredne po štarte.

Lietadlo americkej spoločnosti Delta Air Lines smerujúce do New Yorku muselo núdzovo pristáť po tom, ako mu padajúce krúpy poškodili krídla a prednú časť. Desivo pôsobiace poškodenie lietadla nastalo podľa Daily Mail bezprostredne po štarte z milánskeho letiska Malpensa. Piloti Boeingu 767 museli núdzovo pristáť v Ríme.

Aerolinka Delta vo vyhlásení uviedla: „Let z Milána Malpensa do JFK bol presmerovaný do Ríma po tom, čo sa po štarte stretol s nepriaznivým počasím. Pristátie v Ríme prebehlo bezpečne bez incidentov a cestujúci vystúpili normálne. Lietadlo bolo poškodené vplyvom počasia a teraz ho skúmajú pracovníci údržby.“

Počas mimoriadne silného krupobitia na severe Talianska prišlo k početným materiálnym ujmám. Z neba padali krúpy veľkosti tenisových loptičiek a región zasiahli aj bleskové záplavy.

Severné Taliansko zaznamenáva počas posledných desaťročí najvýraznejší nárast počtu búrok s veľkými krúpami v Európe. 

Počas pondelkového krupobitia tu zaznamenali vôbec najväčšiu ľadovú krúpu spadnutú počas búrky v Európe. Mala priemer 19 centimetrov a odfotografovali ju v mestečku Azzano Decimo neďaleko Benátok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia