Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
28. júla 2023, 13:15
Čas čítania 1:00

V Taliansku opäť prepukli požiare, museli dokonca evakuovať pláže. Turisticky obľúbený juh krajiny zažíva ťažké chvíle

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri hasení lesných požiarov na juhu Talianska zasahujú aj lietadlá.

V regióne Apúlia na juhu Talianska sa v piatok opäť rozšírili lesné požiare. Na polostrove Salento sa plamene priblížili k obývaným oblastiam a hrozilo, že by mohli dosiahnuť až na pobrežie. TASR správu prevzala z agentúry DPA a denníka Corriere della Sera.

Apúlske úrady sa preto rozhodli evakuovať niektoré pláže a dovolenkové ubytovania, ako napríklad v Torre Mozza pri meste Ugento či Lido Marini. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia, no záchranári museli vyšetriť niekoľko ľudí, ktorí sa nadýchali dymu. Plamene zničili aj jedno hospodárstvo, kde zhorel olivový sad.

Hovorca hasičského zboru uviedol, že najväčší požiar pri Ugente sa podarilo dostať pod kontrolu a situácia v oblasti sa mierne zlepšila. Zasahovali aj dve hasiace lietadlá Canadair.

Hasiči už s požiarmi bojujú niekoľko dní

Hasiči na juhu Talianska už takmer týždeň bojujú s rozsiahlymi lesnými požiarmi na Sicílii, Sardínii, v Apúlii a Kalábrii. Za tento čas podnikli viac ako 3 200 výjazdov.

Situácia bola kritická najmä na severe Sicílie v okolí Palerma, no podľa miestneho hasičského zboru silný a horúci vietor zoslabol, čo situáciu upokojilo. Požiare si vyžiadali najmenej tri obete.

15. apríla 2024, 14:30 Čas čítania 5:55 Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor)

Talianske úrady predpokladajú, že väčšina lesných požiarov je následkom nedbanlivosti či dielom podpaľačov. Suchá vegetácia a vietor k rýchlemu šíreniu sa plameňov len dopomohli.

Domov
Zdieľať
Diskusia