Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. augusta 2023 o 9:20
Čas čítania 0:50

Ruskí oligarchovia prispievajú vojakom na platy. Odhalili tajnú schému aj zárobky členov armády

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Plat sa skladá z dvoch rozdielnych častí, pričom jednu z nich platí súkromná spoločnosť.

Oligarchovia z Ruska sa začali aktívne podieľať na verbovaní nových vojakov do armády. Budúcim žoldnierom ponúkajú miliardári stovky eur po tom, čo uzatvoria dohodu s ministerstvom obrany, informuje RTVS na základe zistení portálu Važnyje istorii.

Aktuálna náborová schéma v Rusku ponúka dobrovoľníkom plat, ktorý sa skladá z dvoch častí. Prvú žoldnierovi vypláca priamo rezort obrany a druhú zasa súkromná spoločnosť, ktorá osobu zamestnala a pôsobí ako „firma vojensko-priemyselného komplexu“.

Portál Važnyje istorii demonštruje ukážkový plat na príklade bojovníka Igora Sergienka, ktorý je súčasťou dobrovoľníckeho práporu Sokol. Ministerstvo Igorovi mesačne vypláca sumu 200-tisíc rubľov, čo je približne 1700 eur. Súkromná spoločnosť Rusa mu na účet mesačne prispieva vo výške ďalších 100-tisíc rubľov, teda asi 800 eur.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia