Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. augusta 2023 o 17:01
Čas čítania 0:49

VIDEO: Pod Tatrami hrozí vyliatie vodných tokov. Hasiči zasahujú na viacerých miestach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na mnohých územiach dnes platia výstrahy 2. stupňa.

Nepriaznivé počasie, v súvislosti s ktorým vydal SHMÚ varovania 1. aj 2. stupňa, zasiahlo mimoriadne silno v okresoch Kežmarok a Poprad, kde hrozí vyliatie rieky Poprad. Hasiči v Prešovskom kraji od rána na viacerých miestach zasahovali pri odstraňovaní následkov výdatných dažďov a odčerpávaní vody. Situácia sa podľa portálu iMeteo na väčšine miestach popoludní upokojila.

„Väčšinou išlo o čerpanie vody z rodinných domov, ale aj školy či nocľahárne,“ uvádza operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Najviac zásahov bolo v meste Poprad, ďalšie boli v Štrbe, vo Veľkej Lomnici či Svite. Pri odstraňovaní následkov počasia v obciach zasahovali aj dobrovoľní hasiči.

Primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák vyhlásil v obci 2. stupeň povodňovej aktivity pre územie mesta. Dopoludnia skutočne chýbalo už len veľmi málo, aby sa rieka Poprad vyliala z brehov a zaplavila viaceré časti mesta. 

„Vodný stav rieky Poprad dosiahol a následne prekročil hladinu 2. stupňa povodňovej aktivity, ktorá je určená v povodňovom pláne,“ uviedlo mesto na sociálnej sieti. V oblasti už počas noci zo soboty na nedeľu spadlo okolo 60 mm zrážok. Podľa amatérskych staníc išlo až o asi 100 mm zrážok.

Ešte vážnejšia situácia je v obci Huncovce pri Turbíne, kde sa vodný tok vylial z brehov a dedina hlási rozsiahle záplavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia