Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. augusta 2023, 8:20
Čas čítania 0:37

Táto cesta ovládla internet. Neďaleko slovenských hraníc nájdu vodiči unikát, ktorý ukrýva nezvyčajné tajomstvo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nachádza sa v turisticky atraktívnom regióne.

Vodiči v Maďarsku si môžu užiť jedinečnú „hudobnú cestu“. Cesta číslo 37 vybavená špeciálnymi pruhmi pri krajnici sa nachádza neďaleko slovenských hraníc na severovýchode krajiny a vedie z mesta Felsőzsolca do Sátoraljaújhely. 

Úsek asfaltu s tenkými pásikmi nájdeš medzi mestami Gesztely a Szerencs. Všimneš si ho aj vďaka špeciálnemu zvislému a vodorovnému dopravnému značeniu.

Nachádza sa v turisticky zaujímavej lokalite známej pestovaním a výrobou tokajského vína. Tomu zodpovedá aj výber piesne. Po prejdení pneumatikami totiž počuť maďarskú ľudovú pieseň Érik a szőlő (Hrozno dozrieva). Ideálna melódia vzniká pri prejazde rýchlosťou 80 km/h. Ak ideš rýchlejšie alebo pomalšie, bude nedokonale skreslená.

Nejde o prvú takúto cestu v Maďarsku. Jej predchodkyňa bola podľa hungarytoday.hu postavená ešte v roku 2019 v južnom okrese Somogy pred dvoma rokmi. Diaľnica 67 spája Szigetvár s Balatonszemes. Na päťstometrovom úseku medzi Mernye a Mernyeszentmiklós sa počas jazdy po vonkajšom okraji vonkajšieho pruhu na osemdesiatke ozýva melódia piesne „A 67-es út“ od maďarskej rockovej skupiny Republic.

Domov
Zdieľať
Diskusia