Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. augusta 2023 o 11:25
Čas čítania 0:35

PREDPOVEĎ POČASIA: Najbližšie dni nás čakajú horúčavy a vlhký vzduch. Búrky vraj nehrozia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najbližšie dni nás čakajú tridsiatky.

Teploty na Slovensku budú v nedeľu, ako aj v najbližších dňoch dosahovať 30 stupňov Celzia. Búrky podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) nehrozia.

Prvé tohtotýždňové oteplenie, ktoré sa priblížilo k 30 stupňom Celzia, spôsobilo podľa SHMÚ prúdenie teplého vzduchu z juhozápadu. „V ďalších dňoch ešte trochu zosilnie a teplota tak dosiahne 30 stupňov Celzia už v nedeľu, ako aj v ďalších dňoch, pričom bude v rámci územia pomerne vyrovnaná a 27 až 29 stupňov Celzia bude miestami aj na severe,“ uviedol ústav.

V nedeľu môže vysoké teploty sprevádzať aj vyššia vlhkosť vzduchu. „Miestami zníži komfort v exteriéroch, predovšetkým na krajnom západe Slovenska, kde bude dusno, ojedinele až silno dusno,“ dodal SHMÚ.

Napriek teplému a vlhkému vzduchu však podľa ústavu netreba počítať s búrkami. „Teplotné zvrstvenie totiž bude pre ich vývoj nevhodné, a teda pravdepodobnosť ich výskytu mizivá,“ vysvetlil a dodal, že výraz „búrky z tepla“ sú teda nezmyslom.

Domov
Zdieľať
Diskusia