Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
14. augusta 2023, 7:51
Čas čítania 0:55

Nové detaily o strete s medvedicou na Liptove. Pani Ivana spadla, keď pred šelmou utekala, zachránila ju duchaprítomná suseda

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žena sa pred medvedicou rozutekala, no vzápätí spadla a zviera odplašila duchaprítomná suseda.

Uplynulý víkend prišlo na Slovensku k ďalšiemu stretu človeka a medveďa. V sobotu ráno medvedica napadla ženu priamo na dedinskej ceste v obci Liptovský Ondrej. Pani Ivana pre portál tvnoviny.sk opísala, čo presne sa v momente stretnutia s medveďom stalo.

V sobotu v ranných hodinách stála pani Ivana zoči-voči šelme aj s mláďaťom. „Prekvapilo ma to. Viete, zrazu pred sebou vidíte medvedicu. No úplná hrôza, nikdy som si nemyslela, že by sa mi niečo také mohlo stať,“ priblížila. 

V zúfalstve sa vydala na útek, pri ktorom si zranila nohu. „Darmo človeku predtým povedia, že by si mal ľahnúť, alebo čo. V tom momente robíte, čo sa dá. Kričala som, možno ma to aj zachránilo, aj ten pád ma možno zachránil,“ zrekapitulovala, ako reagovala, keď oproti sebe zbadala medvedicu. 

Zachránila ju duchaprítomná suseda

Na krik a hluk zareagovala suseda z neďalekého domu. Pribehla k bránke a zbadala po ulici bežať mladé. Zakrátko spozorovala aj medvedicu. „Mláďa medveďa utekalo hore cestou. Suseda išla tuto popri našej garáži a za ňou medvedica. Potom sa tam potkla, spadla, tak ja som začala tlieskať, kričať. Popri nej sa nejako asi otočila a išla za mláďaťom,“ opísala suseda.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Len pár metrov od miesta stretu bývajú rodiny s deťmi. Pani Ivana však napriek desivému zážitku potvrdila, že medvedica bola plachá a zrejme nemala v úmysle útočiť. O incidente už informovali aj miestnych poľovníkov a zásahový tím pre medveďa hnedého.

medvede
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia