Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. augusta 2023, 16:35
Čas čítania 0:37

Vo Viedni vyčíňa sériový vrah. Zatiaľ vraždí iba špecifickú skupinu ľudí, rakúski policajti ho ešte nevypátrali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Policajti evidujú už tretí útok na bezdomovcov za uplynulé mesiace. Páchateľa nateraz neidentifikovali.

Viedenská polícia pátra po páchateľovi, resp. páchateľoch troch útokov na bezdomovcov. Dva z nich boli smrteľné, informuje agentúra DPA a denník Kurier.

Najnovšiu obeť, 55-ročného muža, objavili v stredu večer okolo 2.00 h pri Hernalser Gurtel v štvrti Josefstadt sedieť na kraji cesty. Na tele mal vážne rezné a bodné rany. Po prevoze do nemocnice ho operovali. Jeho zdravotný stav sa vo štvrtok zhoršil, takže ho nebolo možné vypočuť, a v nedeľu zomrel, informovala v pondelok policajná hovorkyňa Barbara Gassová.

Za útoky pravdepodobne môže rovnaký človek

Mŕtve telo iného dobodaného 56-ročného bezdomovca objavili na lavičke v parku Handelskai v Brigittenau 12. júla. O desať dní neskôr v parku vo štvrti Leopoldstadt neznámy útočník pri podobnom útoku ťažko zranil 51-ročnú ženu, ktorá však útok prežila. Za všetky tri útoky je pravdepodobne zodpovedná jedna osoba alebo jedna skupina ľudí, uviedla policajná hovorkyňa.

Pre tieto útoky poskytujú humanitárne organizácie vo Viedni počas noci pre ľudí bez domova ďalšie bezpečné prístrešky na prespanie.

viedeň
Zdroj: Pxhere
Domov
Zdieľať
Diskusia