Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. augusta 2023 o 10:00
Čas čítania 0:34

VIDEO: Takto sa počas leteckej šou zrútila sovietska stíhačka MiG-23. Po dopade vybuchla na parkovisku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Piloti po katapultovaní vyviazli bez zranení.

Piloti dvojmiestnej verzie prúdového stíhacieho lietadla sovietskej výroby MiG-23 sa núdzovo katapultovali počas leteckej šou, ktorá sa konala v nedeľu v americkom štáte Michigan. Zranenia pilotov neboli hlásené. Lietadlo sa zrútilo na parkovisko pri neďalekom bytovom komplexe v meste Belleville asi 48 kilometrov západne od Detroitu.


Leteckú šou Thunder Over Michigan organizuje Yankee Air Museum v Belleville. Lietadlo sa zrútilo krátko po 16. hodine, uviedla správa letísk okresu Wayne. Prípad bude vyšetrovať Federálna letecká správa (FAA) spolu s Národným úradom pre bezpečnosť v doprave (NTSB).


MiG-23 s meniteľnou geometriou krídel slúžil ako stíhacie lietadlo (séria A) alebo stíhací bombardér (séria B). Vyrábal sa v rokoch 1967 – 1985. Rusko ho vyradilo zo služby v roku 1994, ale niekoľko krajín ho má stále vo výzbroji.

Domov
Zdieľať
Diskusia