Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
16. augusta 2023, 20:53
Čas čítania 0:47

Arca vraj oklamala známeho slovenského herca o pol milióna eur. Na jej zozname sa objavila aj Matovičova manželka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Skrachovaná investičná spoločnosť je momentálne v Českej republike v procese reorganizácie.

České ministerstvo spravodlivosti zverejnilo zoznamy klientov skrachovanej investičnej spoločnosti Arca Investments. Medzi osobami, ktoré investovali peniaze do spoločností spadajúcich pod skupinu Arca Capital, sa objavili aj známi Slováci. Sú medzi nimi napríklad herec Maroš Kramár či manželka Igora Matoviča, informuje Nový Čas.

Kramár údajne pritom do spoločnosti investoval až 500-tisíc eur, z ktorých odvtedy nevidel ani cent. „Neverím, neverím, že niekedy ešte svoje peniaze uvidím... Trvá to už dva roky. Do poslednej chvíle nás ťahali za nos. To je podvod v takom veľkom rozsahu. Tí ľudia by mali sedieť. Je to nespravodlivé, pretože tí ľudia chodia po slobode,“ uviedol známy herec pre Nový Čas.

Naletela im aj Matovičova manželka, investovala ešte viac než Kramár

Okrem známej osobnosti z televíznych obrazoviek naletela Arce aj Pavlína Matovičová, manželka šéfa hnutia OĽaNO. Tá do dcérskej spoločnosti Arcy vložila až 600-tisíc eur, čo neskôr potvrdil aj Igor Matovič. Jej konanie však neodsúdil, keďže sa rozhodla investovať peniaze na základe odporúčania svojho osobného bankára. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Arca pocítila problémy už počas pandémie, keď nedokázala splácať vydané dlhopisy a zmenky. Teraz sa však nachádza v konkurze a je zrejmé, že nebude schopná vyplatiť veľkú časť investorov, ktorí v priebehu rokov do spoločnosti vložili obrovské sumy peňazí.

Maroš Kramár je len jedným z mnohých investorov, ktorí do Arcy v dobrej viere vložili nemalé peniaze. Tomu, že ich ešte niekedy uvidí, však už dnes neverí.
Maroš Kramár je len jedným z mnohých investorov, ktorí do Arcy v dobrej viere vložili nemalé peniaze. Tomu, že ich ešte niekedy uvidí, však už dnes neverí. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia