Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
23. augusta 2023, 7:45
Čas čítania 0:31

FOTO: Ďalšia obec na Slovensku varuje pred výskytom medveďa. Takto ho zachytili, keď sa túlal v často navštevovaných oblastiach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Starostka obce varuje pred výskytom medveďa.

Starostka obce Povina, ktorá sa nachádza pri Kysuckom Novom Meste, Alena Dudeková na Facebooku upozorňuje miestnych obyvateľov na výskyt medveďov.

Spozorovali ich vo viacerých lokalitách v blízkosti obce, a tak starostka varuje ľudí, aby zvýšili opatrnosť. Vystríha predovšetkým hubárov, ktorí sa často pohybujú po lesoch.

„Prosíme občanov o zvýšenie opatrnosti! Registrujeme nahlásené pohyby medveďov v lokalitách Mazák, Podnové, Oblazisko, Skaličné a Besné. Ak nemusíte, v uvedených lokalitách a okolí sa radšej nezdržujte,“ informuje Dudeková. Starostka obce už výskyt medveďa nahlásila aj zodpovedajúcemu zásahovému tímu.

V priebehu víkendu spozorovali medveďa aj v obci Poruba, ktorá sa nachádza v okrese Prievidza. Šelma sa tam pohybovala v okolí záhradnej chatky. Na facebookovom profile o tom informoval starosta obce Poruba, ktorý upozornil občanov na možné nebezpečenstvo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia