Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. septembra 2023, 7:59
Čas čítania 0:32

NOVÝ PRIESKUM: Preteky Smeru a PS pokračujú, jedna strana je prekvapivo mimo parlamentu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Agentúra Ipsos merala preferencie medzi 15. a 19. septembrom.

Podľa výsledkov nového prieskumu agentúry Ipsos by vyhral Smer s 20,3 % hlasov, nasledovalo by Progresívne Slovensko so 17,2 %. Trojicu najsilnejších strán by doplnil Hlas s 13,1 %. Agentúra realizovala tento prieskum pre denník Pravda.

Päťpercentnú hranicu by prekonala aj Republika s 8,6 %, SaS so 6,1 % a tiež SNS s 5,6 % a KDH s 5,3 %. Do parlamentu by sa dostala aj koalícia OĽaNO a priatelia s 8,2 %, ktorá na postup do parlamentu potrebuje až 7 %. 

Podľa aktuálnych výsledkov z prieskumu by mala strana Smer v parlamente 36 poslancov, Progresívne Slovensko 31, Hlas by mal 23 poslancov, Republika 15, OĽaNO a priatelia rovnako, SaS 11, SNS 10 mandátov a KDH 9.

Do parlamentu by sa nedostali strany Sme rodina so 4,2 %, Aliancia so 4 % ani strana Demokrati s 3,4 % hlasov. Agentúra Ipsos potvrdila, že strana Borisa Kollára dlhodobo klesá.

Domov
Zdieľať
Diskusia