Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
30. septembra 2023, 19:32
Čas čítania 0:26

Toto je prvá krajina, ktorá zaviedla digitálne cestovné pasy. Ak bude projekt úspešný, čaká ťa revolúcia v cestovaní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Fínska pohraničná stráž odštartovala pilotný program, ktorý cestujúcim vybraných letov leteckej spoločnosti Finnair umožní rýchlejší a plynulejší prechod hraničnou kontrolou.

Fínska pohraničná stráž odštartovala pilotný program, ktorý cestujúcim vybraných letov leteckej spoločnosti Finnair umožní rýchlejší a plynulejší prechod hraničnou kontrolou. 

Fínsko je tak prvou krajinou na svete, ktorá zaviedla digitálne cestovné pasy. Jednoduchšie cestovanie zatiaľ umožňuje iba Fínom letiacim z Helsínk do Británie, ak sa však ujme, inšpirovať by sa mohli aj ďalšie krajiny, píše CNN.

„Pilotný projekt umožní cestujúcim na linkách Finnair do Londýna, Edinburghu a Manchestru prejsť cez hraničnú kontrolu bez toho, aby museli stáť v rade, rýchlejšie a plynulejšie ako zvyčajne. Je to možné tak, že sa zaregistrujete ako dobrovoľný používateľ DTC a použijete ho pri hraničnej kontrole pri odchode a/alebo prílete do Fínska,“ uvádza fínska pohraničná stráž na webe.

lietadlo, Finnair
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia