Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
11. októbra 2023 o 7:00
Čas čítania 0:58

Na veľkom letisku v Londýne vypukol požiar, zrušili všetky odlety aj prílety. Cestovné plány to skomplikuje aj mnohým Slovákom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Plamene zachvátili budovu poschodového parkoviska.

Na londýnskom letisku Luton pozastavili v utorok večer leteckú prevádzku pre masívny požiar, ktorý vypukol na jednom z parkovísk letiska. 

„Všetky lety sú v súčasnosti pozastavené, keďže záchranné zložky zasahujú pri požiari na parkovisku The Terminal Car Park 2. V súčasnosti je obmedzený prístup na letisko a ľudí žiadame, aby na letisko necestovali,“ uviedlo letisko Luton na sociálnej sieti X.

 
Požiar podľa BBC zachvátil niekoľkoposchodový parkovací dom, pričom na mieste zasahuje 15 hasičských áut. Na parkovisku už plamene poškodili odhadom až 1 200 vozidiel, informovali hasiči. Na záberoch na sociálnych sieťach sú viditeľné plamene a dym a počuť aj hlasné výbuchy či alarmy áut.

Hasičská služba uviedla, že prvé hlásenie o požiari dostala o 20.47 h miestneho času. Do nemocnice boli v dôsledku požiaru prevezení štyria hasiči a jeden zamestnanec letiska. Všetky lety boli kvôli bezpečnosti cestujúcich a personálu pozastavené do stredy 12.00 h miestneho času.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Letisko London Luton je po Heathrow, Gatwick, Manchester a Stansted piatym najväčším letiskom Spojeného kráľovstva. V roku 2022 prepravilo viac ako 13 miliónov cestujúcich.

Domov
Zdieľať
Diskusia