Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
13. novembra 2023, 21:24
Čas čítania 0:26

Bude povinná výbava auta odlišná? Slovensko sa zmene zrejme nevyhne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Európska únia môže v budúcnosti schváliť náhradu výstražného trojuholníka za varovný maják.

Povinná výbava v aute sa môže v budúcich rokoch zmeniť. Európska únia bude môcť pristúpiť k celoplošnej náhrade výstražného trojuholníka za varovný maják V16, ktorý sa aktuálne používa v Španielsku, informuje o tom portál topspeed.sk.

Varovný maják má v prípade nehody alebo iných problémov na cestách poskytnúť 360-stupňové blikajúce núdzové svetlo. Maják má okrem žiarivého svetla využívať aj funkciu, pri ktorej vyšle núdzový signál do centrály španielskeho ministerstva dopravy. V roku 2026 bude v Španielsku maják povinnou výbavou domácich, ale aj zahraničných vodičov.

Ministerstvo dopravy informuje, že do povinnej výbavy osobných áut aktuálne patrí homologizovaný prenosný výstražný trojuholník, bezpečnostný reflexný odev, náhradné koleso s diskom a s náhradnou pneumatikou či lekárnička.

výstražný trojuholník
Zdroj: Wikipedia/Roulex 45
Domov
Zdieľať
Diskusia