Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
14. novembra 2023 o 12:11
Čas čítania 0:33

Mnohí šoféri na Slovensku majú od zajtra dôležitú povinnosť. Pokiaľ ju nesplnia, hrozí im pokuta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zimné pneumatiky musia mať šoféri vozidiel niekoľkých kategórií.

S prichádzajúcou zimou sa na šoférov vzťahuje dôležitá povinnosť. Vodiči vybraných kategórií vozidiel musia vymeniť letné pneumatiky za zimné už zajtra 15. novembra. Ak tak neurobia, hrozia im vysoké sankcie, informuje portál Topspeed.sk.

„Motorové vozidlá kategórie M2, M3, N2 a N3 musia byť vybavené zimnými pneumatikami s označením M + S, M. S. alebo M & S aspoň na jednej z hnacích náprav v čase od 15. novembra do 31. marca a v prípadoch, ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza,“ píšu na webe Slovensko.sk.

Na osobné autá sa tento termín nevzťahuje. Napriek tomu sa neodporúča, aby šoféri jazdili na letných pneumatikách. V prípade nehody by mali veľký problém. Poisťovňa by im pravdepodobne neuhradila škodu.

Zimné pneumatiky na osobných vozidlách musia mať vodiči iba v prípade, že je na vozovke súvislá vrstva snehu, ľadu alebo námraza. 

kamión, sneh
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia