Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
9. decembra 2023 o 11:15
Čas čítania 0:37

Slovákov čaká prudká zmena počasia. Najbližšie dni nebudú zďaleka také, ako sme zvyknutí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Začiatkom budúceho týždňa sa už začne otepľovať na celom území.

Slovákov čaká počas víkendu sneženie. Chlad a mráz však už čoskoro vystrieda oteplenie a dážď, informuje iMeteo.

Sobota prinesie na západ a severozápad Slovenska slabšie sneženie. Napadnúť by mali maximálne 1 až 3 centimetre snehu. Teploty sa budú pohybovať od –3 až do 2 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na sobotu.
Predpoveď počasia na sobotu. Zdroj: SHMÚ

V nedeľu bude snežiť intenzívnejšie. Najvýdatnejšie bude snežiť na západnom Slovensku, kde by mohlo napadnúť 5 až 10 centimetrov nového snehu. Na zvyšku územia Slovenska napadne do 4 centimetrov. Sneženie sa v poobedňajších hodinách zmení na dážď. Na krajnom západe by sa teploty mohli v nedeľu dostať až na 6 stupňov Celzia. 

Predpoveď počasia na nedeľu.
Predpoveď počasia na nedeľu. Zdroj: SHMÚ

Budúci týždeň sa oteplí

Začiatkom budúceho týždňa sa začne otepľovať na celom území. Sneh sa začne roztápať takmer na celom území Slovenska, z nižších polôh môže úplne zmiznúť. Budúci týždeň prinesie vyššie teploty, odmäk a navyše nás čakajú ďalšie zrážky, ktoré budú výlučne dažďové. Teploty budú každým dňom vyššie a v strede týždňa sa vyšplhajú až na +8 stupňov Celzia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia