Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
13. decembra 2023, 15:28
Čas čítania 0:41

Rusko uvádza do prevádzky nové jadrové ponorky. Podľa Putina nemajú vo svojej triede obdobu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin sa zúčastnil na uvedení nových ruských jadrových ponoriek do prevádzky.

Šéf Kremľa Vladimir Putin sa v pondelok zúčastnil na slávnostnom vztýčení vlajky na nových jadrových ponorkách Krasnojarsk a Cár Alexander III., ktoré sa čoskoro stanú súčasťou Tichomorskej flotily.

Slávnostný ceremoniál sa konal v lodenici spoločnosti Sevmaš v prístave Severodvinsk v Archangeľskej oblasti na severe európskej časti Ruska. Putin sa objavil na verejnosti prvýkrát, odkedy minulý piatok oznámil svoj zámer opätovne kandidovať vo voľbách za prezidenta Ruskej federácie.

V príhovore k nastúpeným príslušníkom ruského námorníctva uviedol, že nové ponorky, impozantné raketové nosiče, vraj nemajú vo svojej triede obdobu.

Oficiálne bolo oznámené, že tieto jadrové ponorky sú vyzbrojené riadenými strelami Onyx a/alebo Kalibr. Existujú údajne aj plány vyzbrojiť ich hypersonickými raketami Zirkon.


Ruský prezident pripomenul, že v Sevmaši sa stavajú ďalšie tri lode triedy Borej-A a päť lodí triedy Jaseň-M.

Domov
Zdieľať
Diskusia