Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. decembra 2023 o 18:32
Čas čítania 0:34

FOTO: Z obchodu sťahujú nebezpečný výrobok. Zákazníci by ho mali vrátiť do predajne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákazníci majú nárok na vrátenie peňazí.

Slovenská obchodná inšpekcia prikázala obchodníkom, aby stiahli z predaja reflexnú vestu (VRCPRO, typ QBA – 001), ktorá predstavuje riziko ohrozenia zdravia a môže byť preto nebezpečná. SOI o tom informuje na oficiálnom webe.

„Výstražná reflexná vesta oranžovej farby z polyesterovej tkaniny s reflexnými pásmi. Výrobok je priamo označený menom výrobcu, ako aj typovým číslom vrátane označenia CE. Výrobok je balený v priesvitnom celofánovom obale spolu s bezpečnostnými inštrukciami v slovenskom jazyku,“ píšu. 

Retroreflexné vlastnosti, ktorými vesta disponuje, nespĺňajú požadované normy a nezabezpečujú dostatočnú viditeľnosť. Spotrebiteľ môže byť pri použití vesty vystavený riziku nárazu motorovým vozidlom.

„Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ pripomína inšpekcia. 

vestavestavesta
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia