Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. decembra 2023, 8:01
Čas čítania 0:45

Český záchranár opísal svoje pocity po streľbe v Prahe. Tvrdí, že nič horšie za svoju kariéru nevidel

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Myslí si, že je zbytočné vkladať akúkoľvek energiu na vyjadrovanie nenávisti k strelcovi.

Český záchranár Marek Dvořák na Facebooku zdieľal svoje pocity zo včerajšej streľby na pražskej univerzite. Tvrdí, že nikdy nič horšie za svoju kariéru nezažil, a rodinám obetí vyjadril sústrasť.

„Mieša sa vo mne adrenalín, ľútosť aj hnev. Videl som tu veľa lekárov so slzami v očiach. Videl som veci, ktoré ešte musím nejak vnútorne spracovať,“ napísal na sociálnu sieť.

Dvořák v statuse vyjadril aj obdiv k svojim kolegom, ktorí sa podľa jeho slov spojili a fungovali ako skvelý tím. 

21. decembra 2023, 21:26 Čas čítania 0:26 VIDEO: Študenti pri úteku pred strelcom skákali z budovy. O útoku v Prahe píšu svetové médiá VIDEO: Študenti pri úteku pred strelcom skákali z budovy. O útoku v Prahe píšu svetové médiá

Záchranár dodal, že je zbytočným plytvaním energie nenávidieť strelca. „Nevkladajte energiu do hejtov smerom k páchateľovi, nezaslúži si to a zlo len plodí ďalšie zlo. Buďte na seba opatrní, zomknite sa, pomôžme obetiam a pozostalým, urobme všetci všetko pre to, aby sa nič také neopakovalo,“ dodal.

O život prišlo až 15 ľudí

Pri útoku strelca na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v centre Prahy prišlo vo štvrtok o život najmenej 15 ľudí a minimálne 24 je zranených, niektorí sú vo vážnom stave. Strelec bol študentom školy. O prípade informoval český policajný prezident Martin Vondrášek. Skutok bol podľa neho premyslený, študent sa zrejme inšpiroval činom v zahraničí. Útočník legálne držal niekoľko zbraní.

Domov
Zdieľať
Diskusia