Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. januára 2024 o 16:00
Čas čítania 1:05

Fico obvinil Matoviča z daňových podvodov vo výške 11,3 milióna eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Gašpar poukázal na niekoľko daňových podvodov, ktoré vraj Matovič spáchal.

Úrad špeciálnej prokuratúry mal k dispozícii informácie k podozreniam voči opozičnému poslancovi Igorovi Matovičovi a jeho manželke a nekonal. Na tlačovej konferencii na to poukázal premiér Robert Fico spolu s poslancom parlamentu Tiborom Gašparom (obaja Smer-SD).

Čo podľa Fica a Gašpara spáchal Matovič?

Gašpar poukázal na niekoľko daňových podvodov, ktoré údajne Matovič spáchal. Vychádza z výpovede takzvaného kajúcnika Ľudovíta Makóa. „V skutočnostiach súvisiacich so spoločnosťou Regionpress sme narazili aj na dámu, ktorá bola blízkou spolupracovníčkou pána Matoviča, ako aj jednou z manažérok spoločnosti Regionpress, ktorá prostredníctvom spoločnosti optimalizovala daňové povinnosti týchto spoločností prostredníctvom rôznych fiktívnych reťazcov smerom na Cyprus a Rakúsko,“ citoval Gašpar.

Regionpress podľa neho pravdepodobne optimalizoval dane v rozsahu 11,3 milióna eur. Gašpar tvrdí, že konkrétnymi informáciami o podozreniach z daňovej trestnej činnosti disponoval aj Úrad špeciálnej prokuratúry.

„Daniel Lipšic (špeciálny prokurátor) je poddaný sluha pána Matoviča a to je hlavný dôvod, prečo dnes tak bojuje Matovič za Lipšica a za Úrad špeciálnej prokuratúry. (...) Matovič si veľmi dobre uvedomuje, čo znamená, keď Lipšic prestane existovať ako jeho ochranca v aktivitách, ktoré smrdia najzávažnejšou ekonomickou trestnou činnosťou,“ skonštatoval Fico.

Fico klame, tvrdí Matovič

Líder hnutia Slovensko Igor Matovič odmietol, že by on a jeho rodina spáchali daňové podvody. Na tlačovej konferencii vyhlásil, že jeho rodina platila dane a odvody vždy vzorovo. Odmieta útoky na svoju manželku. Predstavitelia vládnej koalície si podľa neho vymýšľajú. Avizuje preto trestné oznámenie.


Na tlačovej konferencii povedal, že Fico len útočí na jeho osobu a hnutie. Tvrdil, že týmito obvineniami chce premiér iba prekryť aktuálnu kauzu kúpy drahého bytu. Na Ficove vyjadrenia o jeho vzťahu s Danielom Lipšicom povedal, že sa s ním od zvolenia do funkcie stretol možno dvakrát.

Igor Matovič a Robert Fico.
Igor Matovič a Robert Fico. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia