Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
17. januára 2024, 12:31
Čas čítania 0:32

PRIESKUM: Prvé kolo prezidentských volieb by vyhral Ivan Korčok. Definitívnym víťazom by sa stal tesne Peter Pellegrini

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Značnú popularitu získal aj Štefan Harabin.

Z najnovšieho prieskumu agentúry NMS Market Research pre denník SME vyplýva, že víťazom prvého kola prezidentských volieb by sa stal Ivan Korčok, ktorý by získal 33 % hlasov. Svojho súpera Petra Pellegriniho by porazil o 0,6 %. Ten by v prvom kole získal 32,4 % hlasov.

Víťazom druhého kola by sa stal Peter Pellegrini s výsledkom 51,5 %. Rozdiel medzi súpermi by boli 3 %. Ivan Korčok by získal 48,5 %. Predseda parlamentu Slovenskej republiky prezidentskú kandidatúru ešte oficiálne neoznámil. Podľa prieskumu má vyššiu podporu občanov aj Štefan Harabin s výsledkom 11 %.

9. januára 2024, 10:30 Čas čítania 0:10 KVÍZ: Priraď známe výroky k prezidentom SR. Spomínaš si, kto nevedel vysloviť názov OSN? KVÍZ: Priraď známe výroky k prezidentom SR. Spomínaš si, kto nevedel vysloviť názov OSN?

Voľby budú v marci a apríli

Prvé kolo volieb prezidenta SR bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo je plánované na sobotu 6. apríla. Termín volieb oznámil v pondelok predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

pellegrini
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia