Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
25. januára 2024, 16:34
Čas čítania 0:49

Odkaz ukrajinských študentov Robertovi Ficovi: Ak nie je v Kyjeve vojna, prečo počas ruského ostreľovania zomrel môj kamarát?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico počas tlačovej konferencie 23. januára povedal, že v Kyjeve sa vedie normálny život.

Študentka Oxfordu Ema oslovila svojich ukrajinských spolužiakov, ktorých sa pýtala na ich názor na nedávne kontroverzné vyjadrenie premiéra Roberta Fica. Ten vyhlásil, že v Kyjeve nie je vojna. Na video zverejnené študentkou upozornila satirická stránka Zomri.

„Volám sa Mychajlo a som z Ukrajiny. Posledných 8 rokov som žil v Kyjeve. Ak v Kyjeve nie je vojna, prečo môj kamarát zomrel v supermarkete počas ruského ostreľovania? Ak v Kyjeve nie je vojna, prečo moji ďalší priatelia prišli o svoje domovy? Ak v Kyjeve nie je vojna, prečo sa ľudia musia hodiny skrývať v podzemí metra, kde je ich jediné bezpečné miesto?“ pýta sa vo videu jeden z viacerých ukrajinský študentov.

Príbehy mladých Ukrajincov sú odozvou na vyjadrenia predsedu vlády Roberta Fica. Ten 23. januára vystúpil na tlačovej konferencii, v ktorej na novinársku otázku, či sa nechce ísť pozrieť na vojnu v Kyjeve osobne, podráždene reagoval slovami: „A to vy si fakt myslíte, že v Kyjeve je vojna? To ako nemyslíte vážne, dúfam... Absolútne normálny život tam je,“ odpovedal Fico na otázku. „Načo by som chodil do Kyjeva, keď sa môžem stretnúť s predsedom vlády v Užhorode? Nevidím tam rozdiel,“ dodal.

Tlačové oddelenie strany Smer-SSD sme požiadali o reakciu na zverejnené video. V prípade odpovede budeme článok aktualizovať.
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ema Grajcarová (@ema_at_oxford)

Domov
Zdieľať
Diskusia