Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
29. januára 2024, 16:13
Čas čítania 0:37

Dokumenty ŠtB o Ivanovi Korčokovi sú podvrh. Kandidáta na prezidenta si zastal aj Ústav pamäti národa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ivan Korčok obvinenia odmietol.

Už niekoľko dní sa po internete šíria informácie a dokumenty, podľa ktorých bol Ivan Korčok príslušníkom ŠtB. Prezidentský kandidát Korčok uviedol, že so Štátnou bezpečnosťou nikdy nespolupracoval. Podľa jeho slov je to potvrdené tým, že mal „prísne tajné” previerky vrátane previerky NATO, ktoré by pri spolupráci s komunistickou tajnou službou nemohol dostať.

„Je nechutné, že žumpári do toho ťahajú aj môjho nebohého starého otca, tak len upozorňujem, že ten pán v tom údajnom dokumente má iné krstné meno aj dátum narodenia ako môj starý otec,“ napísal vo vyjadrení.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan Korčok (@ivankorcok)

Ústav pamäti národa tvrdenia Korčoka podporil

Dokumenty označil za podvrh aj Ústav pamäti národa. „Zverejnené dokumenty obsahujú nesprávny formát mien, nesprávne hodnosti a podpisy skutočných dôstojníkov ŠtB, ako aj mená fiktívnych príslušníkov ŠtB. Jeden z dokumentov odkazuje na neexistujúci zväzok tajného spolupracovníka s krycím menom SMEČIAR. Dokumenty nemajú číselné označenie strán, tzv. pagináciu. Mohli by sme takto spomenúť aj ďalšie nedostatky, nechceme však dávať falšovateľom návod,“ napísali na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia