Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
19. februára 2024 o 8:57
Čas čítania 0:48

FOTO: Lacný reťazec sťahuje z predaja tri hračky. Obsahujú nebezpečné látky alebo veľmi malé častice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Reťazec vráti zákazníkom plnú sumu.

Lacný obchodný reťazec Tedi upozorňuje, že z predaja sťahuje niekoľko nebezpečných výrobkov. Ide najmä o hračky pre deti, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé. Všetky tieto výrobky sa nachádzali v obchode ešte pred niekoľkými dňami a kupujúci ich môžu vrátiť do predajne, pričom im reťazec vráti plnú sumu peňazí, informuje Tedi na webe.

Nebezpečnú neónovú masážnu loptičku v obchode predávali od 8. septembra 2023 do 15. februára 2024. „Skúšky výrobkov preukázali zvýšené hodnoty DIBP (diisobutylftalát). Táto látka môže byť zdraviu škodlivá, a preto sa tento výrobok neodporúča používať,“ píše Tedi.

TEDi
Zdroj: TEDi

Ďalším nebezpečným výrobkom sú gumené húsenice. Tie mohli zákazníci v predajniach nakúpiť od 23. novembra 2023 do 8. februára 2024. Obchod ich musel stiahnuť z dôvodu výskytu malých častíc, ktoré pre deti predstavujú zdravotné riziko. „Skúšky výrobkov preukázali výskyt malých častí. Malé časti môžu byť nebezpečné pre zdravie v dôsledku rizika udusenia, a preto sa tento výrobok neodporúča používať,“ doplnili. 

TEDi
Zdroj: TEDi

Posledným nebezpečným výrobkom sú farebné loptičky balené po tri kusy. Výrobok v Tedi predávali od 13. marca 2023 do 5. februára 2024. Loptičky obsahujú látku, ktorá môže byť škodlivá. „Skúšky výrobkov preukázali zvýšené hodnoty primárnych aromatických amínov (2,4-diaminotoluén). Táto látka môže byť zdraviu škodlivá, a preto sa tento výrobok neodporúča používať,“ informujú.

Tedi
Zdroj: TEDi
Domov
Zdieľať
Diskusia