Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. marca 2024, 19:05
Čas čítania 0:55

KALKULAČKA: Tu si môžeš vypočítať preddavky na daň. Zisti, koľko budeš musieť zaplatiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Termín podávania daňových priznaní sa blíži.

Na portáli finančnej správy (FS) je od štvrtka sprístupnená aktuálna daňová kalkulačka na výpočet preddavkov na daň z príjmov fyzických a právnických osôb na rok 2024. Doplnením aktuálnych údajov z podaného daňového priznania za rok 2023 si tak môžu daňové subjekty prepočítať výšku preddavkov, ktoré budú platiť v tomto roku. Informoval o tom vo štvrtok vedúci komunikačného oddelenia FS Radoslav Kozák.

Poukázal, že pomôckou pre daňové subjekty sú aj informačné materiály na platenie preddavkov na dani z príjmov fyzických aj právnických osôb, ktoré sú rovnako zverejnené na portáli FS. 

„Keďže sa blíži aj termín na podávanie daňových priznaní, 2. apríl 2024, finančná správa zároveň vyzýva daňové subjekty, aby si svoje povinnosti neodkladali na poslednú chvíľu a urobili tak čo najskôr. V prípade, že už dnes vedia, že využijú odklad podania daňového priznania, je potrebné, aby rovnako podanie oznámenia neodkladali a podali ho čo najskôr príslušnému správcovi dane,“ zdôraznil Kozák.

Pripomenul, že daňové povinnosti si vedia klienti v súčasnosti vybaviť aj na diaľku. S finančnou správou môže komunikovať elektronicky každý, teda aj fyzické osoby, pre ktoré to nie je povinné. „Potrebná je registrácia na portáli FS. K registrácii a následnej autorizácii je potrebný elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), resp. kvalifikovaný elektronický podpis (KEP),“ priblížil Kozák.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Súvisiace informácie nájdu občania na portáli finančnej správy v časti Elektronická komunikácia. Fyzické osoby môžu využiť aj možnosť uzavrieť s daňovým úradom tzv. dohodu o elektronickom doručovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia