Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
8. marca 2024, 14:08
Čas čítania 0:35

Priprav sa na diaľničné zápchy. NDS upozorňuje na obrovský nápor áut

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na diaľniciach sa počas veľkonočných sviatkov očakáva výrazné zdržanie.

Počas veľkonočných sviatkov treba na diaľniciach a rýchlostných cestách počítať s náporom. Upozornila na to Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Motoristov preto žiada o zvýšenú pozornosť a ohľaduplnú jazdu. 

„Zvýšený nápor očakávame počas Zeleného štvrtka v popoludňajších hodinách, ktorý patrí už dlhodobo medzi obdobia s najvyššou dennou intenzitou dopravy za celý kalendárny rok, ale aj počas Veľkonočného pondelka,“ priblížili.

NDS upozorňuje, že v roku 2023 bolo na diaľniciach cez sviatky o 42 % viac áut. „ V roku 2023 bol na Zelený štvrtok na výjazde z Bratislavy po D1 zaznamenaný zvýšený tranzit o 34 %. Na ostatných úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest bola intenzita takisto zvýšená oproti bežným dňom, a to v rozsahu od 22 – 68 %,“ píše NDS na webe.

Väčší nápor áut očakávajú na diaľniciach aj po sviatkoch. Na Veľkonočný pondelok a v utorok bolo na bratislavskej D1 o 29 % viac vozidiel. Na celom Slovensku zaznamenala NDS nárast vozidiel o 25 – 30 %.

diaľnice
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia