Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
22. marca 2024, 13:30
Čas čítania 0:25

V stredoslovenskej dedine spozorovali medveďa. Obec vyzýva ľudí, aby sa v danej lokalite nezdržiavali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obec zverejnila správu na svojej webovej stránke.

Stredoslovenská obec Medzibrod v Banskobystrickom kraji varuje svojich obyvateľov pred medveďom. Ten sa údajne ráno pohyboval nad bioplynovou stanicou.

Obec ľudí vyzýva, aby sa z uvedeného dôvodu nezdržiavali v danej lokalite. Vedenie obce ďalej avizuje, že chce prijať potrebné opatrenia, aby sa podobná situácia neopakovala. Obec o správe informovala na svojej webovej stránke.

Vo viacerých okresoch na severe Slovenska vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt synantropných medveďov. Ide o okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Poprad, Kežmarok, Žilina, Martin a Turčianske Teplice.

Stalo sa to po štvrtkovom zasadnutí krízových štábov na jednotlivých okresných úradoch. Vyhlásenie mimoriadnej situácie sa očakáva aj vo viacerých okresoch Banskobystrického kraja a v niektorých okresoch Trenčianskeho kraja.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Zdeněk Macháček/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia