Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. marca 2024, 8:42
Čas čítania 0:40

AKTUÁLNE: Harabin zrazu tvrdí, že Slováci majú ísť voliť, Pellegrini sa vraj prihlásil k jeho programu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj Pellegrini, aj Harabin opakovane tvrdia, že sú „kandidáti mieru“.

Neúspešný kandidát na prezidenta Štefan Harabin zverejnil v časopise Extra plus výzvu, aby Slováci išli voliť. Zároveň tvrdí, že Peter Pellegrini sa prihlásil k jeho programu, obaja sú vraj kandidáti mieru. Podľa Harabina to naznačujú tvrdenia šéfa Hlasu, ktorý požaduje, aby Slovensko nebolo vtiahnuté do vojny.

Harabin ešte krátko po zverejnení výsledkov volieb tvrdil, že jeho voliči vedia, čo majú robiť. Podľa vyhlásenia Harabina je na Slovensku „veľmi silná objednávka na národného prezidenta, ktorý zachová Slovenskej republike suverenitu štátu, nevtiahne Slovensko do vojny, bude dodržiavať ústavu, zákony a medzinárodné zmluvy, bude presadzovať mierové riešenia konfliktu na Ukrajine a nikdy nepošle našich vojakov do vojny“.

Harabin vo vyjadrení uviedol, že spomenuté princípy sa dajú porovnať s tými, ku ktorým sa prihlásil aj Pellegrini. 

Ešte pred voľbami v rozhovore pre Refresher označil Harabin Pellegriniho za „zlo“ a tvrdil, že sú s Ivanom Korčokom siamské dvojčatá. Dlhodobo spochybňoval aj legitimitu jeho kandidatúry. 

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Pellegriniho podporil v druhom kole prezidentských volieb aj predseda strany Maďarská aliancia Krisztián Forró. Informovali o tom na spoločnej stredajšej tlačovej konferencii. 

Späť
Zdieľať
Diskusia