Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. apríla 2024, 13:41
Čas čítania 0:33

Priprav sa na dopravné obmedzenia. Od pondelka začnú s opravou trojkilometrového diaľničného úseku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oprava sa týka celého pravého jazdného pásu aj krajnice.

Trojkilometrový úsek diaľnice D1 pri Liptovskom Mikuláši začnú od pondelka (8. 4.) opravovať. Týka sa to pravého jazdného pásu vrátane krajnice.

Ide o prvú zo série plánovaných rekonštrukcií diaľničných úsekov v regióne. „Úsek si vyžaduje opravu najmä po poslednej zime, keď sa aj nezvyčajné striedanie zimy a tepla v kombinácii s vlhkosťou podpísali na stave vozovky,“ podotkol prevádzkový riaditeľ NDS Rastislav Droppa.

Práce by mali trvať mesiac

Práce by mali trvať v závislosti od poveternostných vplyvov do začiatku mája a mali by stáť zhruba 330 000 eur bez DPH. Pôvodnú vozovku odfrézujú a položia nové asfaltové vrstvy.

„Práce budú prebiehať tak, aby sme dopravu zaťažili len v minimálnej miere,“ ubezpečil Droppa.


Opravu urobia v dvoch etapách s postupným uzatváraním jednotlivých jazdných pruhov a krajnice. Práce budú robiť počas premávky, doprava bude vždy presmerovaná do voľných jazdných pruhov toho istého jazdného pásu.

Domov
Zdieľať
Diskusia