Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. apríla 2024 o 6:45
Čas čítania 0:42

Nemecká firma vraj plánuje rozsiahle prepúšťanie. Spoločnosť zruší tisícky pracovných miest

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť SAP chce údajne vo veľkom prepúšťať.

Výrobca softvéru SAP plánuje v rámci ohláseného reorganizačného programu zrušiť v Nemecku až 2600 pracovných miest. Číslo, ktoré zverejnil denník Handelsblatt, hovorca spoločnosti v sobotu 6. apríla nepotvrdil. Doteraz sa spomínalo len približne 8-tisíc pozícií. 

SAP začal v januári program reštrukturalizácie s cieľom zamerať sa na strategické oblasti rastu, ako je napríklad umelá inteligencia, uviedol hovorca.

„Táto reštrukturalizácia sa týka 8000 pracovných miest. K dotknutým zamestnancom pristupujeme s maximálnou starostlivosťou a empatiou, okrem iného im ponúkame interné pracovné alternatívy alebo dobrovoľnícke programy,“ dodal. Väčšina dotknutých zamestnancov podľa neho dostane informácie v najbližších týždňoch.

Pozície chcú rušiť aj v iných krajinách

Handelsblatt sa odvolával na interný e-mail európskej zamestnaneckej rady SAP, podľa ktorého vraj koncern plánuje rušenie pracovných miest aj v iných krajinách. V rámci pôsobnosti európskej zamestnaneckej rady by malo ísť celkovo o približne 4100 pozícií.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Hovorca SAP uviedol, že najväčší európsky výrobca softvéru plánuje ukončiť proces reštrukturalizácie vo všetkých krajinách do konca prvého štvrťroka 2025. „Zároveň budeme pokračovať v investíciách do kľúčových oblastí rastu a očakávame, že rok 2024 ukončíme so stabilným počtom zamestnancov,“ uzavrel.

SAP
Zdroj: TASR/DPA
Domov
Zdieľať
Diskusia