Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
8. apríla 2024, 6:45
Čas čítania 0:42

Nemecká firma vraj plánuje rozsiahle prepúšťanie. Spoločnosť zruší tisícky pracovných miest

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť SAP chce údajne vo veľkom prepúšťať.

Výrobca softvéru SAP plánuje v rámci ohláseného reorganizačného programu zrušiť v Nemecku až 2600 pracovných miest. Číslo, ktoré zverejnil denník Handelsblatt, hovorca spoločnosti v sobotu 6. apríla nepotvrdil. Doteraz sa spomínalo len približne 8-tisíc pozícií. 

SAP začal v januári program reštrukturalizácie s cieľom zamerať sa na strategické oblasti rastu, ako je napríklad umelá inteligencia, uviedol hovorca.

„Táto reštrukturalizácia sa týka 8000 pracovných miest. K dotknutým zamestnancom pristupujeme s maximálnou starostlivosťou a empatiou, okrem iného im ponúkame interné pracovné alternatívy alebo dobrovoľnícke programy,“ dodal. Väčšina dotknutých zamestnancov podľa neho dostane informácie v najbližších týždňoch.

Pozície chcú rušiť aj v iných krajinách

Handelsblatt sa odvolával na interný e-mail európskej zamestnaneckej rady SAP, podľa ktorého vraj koncern plánuje rušenie pracovných miest aj v iných krajinách. V rámci pôsobnosti európskej zamestnaneckej rady by malo ísť celkovo o približne 4100 pozícií.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Hovorca SAP uviedol, že najväčší európsky výrobca softvéru plánuje ukončiť proces reštrukturalizácie vo všetkých krajinách do konca prvého štvrťroka 2025. „Zároveň budeme pokračovať v investíciách do kľúčových oblastí rastu a očakávame, že rok 2024 ukončíme so stabilným počtom zamestnancov,“ uzavrel.

SAP
Zdroj: TASR/DPA
Domov
Zdieľať
Diskusia