Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
11. apríla 2024, 7:17
Čas čítania 1:07

Mestský poslanec z Teamu Bratislava, ktorý falšoval identitu vicestarostky: Išlo o osobný skrat

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ku kauze sa vyjadril aj primátor Matúš Vallo.

Bývalý poslanec v miestnom zastupiteľstve v bratislavskej Petržalke Jakub Kuruc, ktorý sa na internete vydával za vicestarostku Petržalky Ivetu Jančokovú, svoje konanie oľutoval. Išlo podľa neho o osobný skrat, nie o premyslené konanie. 

„Moje konanie nebolo v súlade s etickými štandardmi poslaneckého klubu ani očakávaniami voči poslancovi miestneho zastupiteľstva,“ uviedol Kuruc.

Zároveň ozrejmil, že vyvodil osobnú zodpovednosť a okrem vzdania sa mandátu poslanca vystúpil z mestského poslaneckého klubu a vzdal sa členstiev v dozorných radách. „Celá situácia ohľadom môjho konania sa dotýka výlučne bratislavskej mestskej časti Petržalka, preto som sa vzdal mandátu poslanca v miestnom zastupiteľstve,“ doplnil s tým, že pôsobiť bude ako nezaradený poslanec.

Podotkol, že cieľom nebolo v žiadnom prípade poškodiť dobré meno žiadneho zo subjektov zastupujúcich samosprávu. „Ak tento dojem niekto má, mrzí ma to, ešte raz preto uisťujem, že naozaj išlo o osobný skrat, nie o premyslené konanie,“ dodal. Vyvrátil tak tvrdenia, že išlo o cielené vytváranie kompromitujúcich materiálov.

Chcel len pomôcť známemu

Priblížil, že známemu prisľúbil pomoc s umiestnením dieťaťa do škôlky, aj keď za to nič pre seba nežiadal. „Výsledkom celého tohto môjho konania je, že som v konečnom dôsledku nikomu nepomohol, práve naopak,“ povedal Kuruc.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Primátor Bratislavy Matúš Vallo s poľutovaním prijal informáciu o neetickom konaní Kuruca pri snahe známemu pomôcť s umiestnením dieťaťa v škôlke. „Aj keď pre seba za odmenu nič nežiadal, je to stále neetické konanie, ktoré v našom klube ani strane netolerujeme, a uvedomil si to aj on sám,“ uviedol vo vyhlásení Vallo.

Jeho rozhodnutie berie na vedomie, lebo podľa slov primátora takéto správanie nikdy netolerovali ani tolerovať nebudú. „Popritom všetkom však oceňujem aspoň to, že sa o tom rozhodol informovať a za svoje vlastné zlyhanie aj ihneď vyvodil osobnú zodpovednosť,“ uzavrel Vallo.

Späť
Zdieľať
Diskusia