Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. apríla 2024, 18:44
Čas čítania 0:42

V online komunikácii sa vydával za cudziu osobu. Petržalský poslanec z Teamu Bratislava a Progresívneho Slovenska má problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre falšovanie identity končí v miestnom zastupiteľstve v bratislavskej Petržalke na vlastnú žiadosť predseda petržalského klubu Teamu Bratislava a Progresívneho Slovenska Jakub Kuruc.

Predseda petržalského klubu Teamu Bratislava a Progresívneho Slovenska Jakub Kuruc sa vzdal poslaneckého mandátu. Urobil tak po tom, ako v konfrontácii priznal, že sa v elektronickej komunikácii vydával za vicestarostku Petržalky Ivetu Jančokovú. Rodičom dieťaťa sa snažil sľúbiť, že im vybaví miesto v jednej z materských škôl.

„Hoci sa nakoniec nič vážne nestalo, som z celej situácie veľmi šokovaná. Dozvedieť sa od cudzieho človeka, že niekto komunikuje vo vašom mene a ešte v tejto záležitosti, je veľmi nepríjemné,“ skonštatovala Jančoková s tým, že konanie považuje za absurdné.

Vedenie mestskej časti na čele so starostom Jánom Hrčkom jeho konanie dôrazne odsúdilo. Hovorí o hrubom porušení etických štandardov, morálnych zásad a pravdepodobne aj zákona.

„Vydávať sa za niekoho iného nepatrí do slušnej spoločnosti, verejného ani súkromného života,“ zdôraznil Hrčka s tým, že dôvodom poslanca vôbec nerozumie. Z ľudskej stránky ho situácia podľa vlastných slov veľmi mrzí.

Kuruc zároveň avizoval, že sa plánuje vzdať aj členstva v dozorných radách mestských podnikov, ako aj v politickej strane Team Bratislava. Naďalej však plánuje pôsobiť vo funkcii bratislavského mestského poslanca ako nezaradený.

Späť
Zdieľať
Diskusia