Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
14. apríla 2024, 13:19
Čas čítania 1:31

REBRÍČEK: Tieto autá sú najmenej spoľahlivé. V aktuálnom zozname sa nachádzajú aj obľúbené značky Slovákov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Štúdia zbierala dáta od roku 2021 od viac ako 30-tisíc používateľov áut.

Nedávna štúdia spoločnosti J. D. Power zhromaždila počas posledných 3 rokov údaje o spoľahlivosti rôznych značiek áut. Štúdia vychádza zo skúseností 30 595 pôvodných majiteľov vozidiel od roku 2021, uvádza Autobild. V zozname sa nachádzajú aj obľúbené značky Slovákov, ako je Volvo, Volkswagen či Audi. 

Pozri si rebríček 7 najmenej spoľahlivých značiek automobilov:

7. Volvo

Do kategórie menej spoľahlivých vozidiel zaradili ľudia aj značku Volvo. Tá má podľa používateľov 245 problémov na 100 vozidiel. 

Volvo nasleduje celosvetový trend tranzície na elektronické vozidlá a zavádza do predaja nové modely, ako napríklad EX30. Chce nimi konkurovať Tesle, konkrétne Modelu 3. Tento krok značky Volvo ukazuje, že inovácie v tejto oblasti elektromobilov môžu priniesť nečakané problémy.

6. Lincoln

Americká značka Lincoln je luxusná divízia spoločnosti Ford a v rebríčku je veľmi tesne za Volvom. Používatelia vyhodnotili 251 problémov na 100 vozidiel.

Ide predovšetkým o modely ako Corsair 2020 a Nautilus 2019. Od spoločnosti J. D. Power získali priemerné skóre spoľahlivosti. Mimoriadne nízke skóre spoľahlivosti získal model Aviator 2020, čo poukazuje na problémy značky s udržaním jej luxusnej ponuky na očakávanej úrovni spoľahlivosti.

5. Tesla

Majitelia áut značky Tesla vyhodnotili 252 problémov na 100 vozidiel. Tesla je na trhu automobilov pomerne krátko. To môže znamenať, že stále čelí problémom, ktorým sa etablovanejšie značky naučili počas dlhšej existencie vyhýbať alebo ich aspoň zmierňovať. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Problémy s vozidlami Tesla sú v asistenčných, informačných a bezpečnostných systémoch. Používatelia uviedli nespoľahlivosť práve v týchto oblastiach, na ktorých značka stavia svoj imidž. 

4. Volkswagen

Volkswagen hlási 267 problémov na 100 vozidiel. Značka zaznamenala pri svojich nedávnych pokusoch vytvoriť spoľahlivé rodinné sedany a hatchbacky zmiešané výsledky. Niektorí fanúšikovia značky zníženú kvalitu spoľahlivosti vozidiel prisudzujú presunu výroby áut do Číny. 

3. Land Rover 

Land Rover sa potýka s 268 problémami na 100 vozidiel. Značka, ktorá predáva luxusné terénne autá, má problémy s udržaním spoľahlivosti po akvizícii (zlúčení) spoločnosťou Tata, ktorá vyrába jedny z najbezpečnejších vozidiel v Indii. 

2. Audi

Audi vykazuje 275 problémov na 100 vozidiel. Povesť značky Audi bola používateľmi v posledných rokoch spochybnená. Štúdia uvádza, že spoľahlivosť poklesla na najmä u novších modelov áut.

1. Chrysler

Chrysler vedie v zozname najmenšej spoľahlivosti až s 310 problémami na 100 vozidiel. Značka je známa najmä v americkom automobilovom priemysle. V posledných desaťročiach však automobilka čelila značným problémom, čo viedlo k poklesu kvality a spoľahlivosti jej vozidiel. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/František Iván
Späť
Zdieľať
Diskusia