Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
17. apríla 2024, 15:30
Čas čítania 0:37

V Košiciach by mal vyrásť nový moderný multifunkčný komplex. Mnohí majú pochybnosti o úspechu, dôvodom je lokalita

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Je otázne, či bude komplex obľúbený a navštevovaný, a to pre jeho lokalitu.

Košice sa koncom roka 2026 dočkajú nového komplexu DaVinci, ktorý by mal developer postaviť v mestskej časti Košice-Juh. Pochybnosti vyvoláva lokalita nového komplexu, ktorá je zasadená do výrobno-skladovej oblasti, upozorňujú Hospodárske noviny.

Nový komplex nemá slúžiť len na nakupovanie, ale má zastrešovať priestory aj na kancelárie a šport. Investor do projektu zahrnul aj garáž a exteriérové parkovisko. Komplex bude obsahovať dvojpodlažné fitnescentrum a vonkajšie ihrisko určené na cvičenie. Výstavba by sa mala začať už v budúcom roku.

Lokalita komplexu 

Je otázne, či bude komplex žiadaný a navštevovaný. Investor komplex umiestnil do oblasti, ktorá je  známa ako priemyselná zóna. Dopyt je tu hlavne po výrobno-skladových priestoroch, neďaleko sa nachádzajú napríklad Atrium Optima a Merkury Market. Nepredpokladá sa, že by v takejto oblasti mali záujem sídliť napríklad IT firmy.

Maklér realitnej kancelárie Domios Peter Bubelín však vysvetlil, že priemyselný charakter lokality by mohol mať význam pre menšie spoločnosti, ktoré nutne nepotrebujú reprezentačné priestory v centre mesta za top cenu. 

Mapa komplexu DaVinci.
Mapa komplexu DaVinci. Zdroj: enviroportal.sk
Späť
Zdieľať
Diskusia