Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. apríla 2024, 14:22
Čas čítania 0:45

Putin je nevypočítateľný. Môže použiť jadrové zbrane, tvrdí Navaľná

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Situáciu s jadrovými zbraňami prirovnala k invázii na Ukrajine.

Vdova po zosnulom ruskom opozičnom lídrovi Alexejovi Navaľnom varovala pred nevypočítateľnosťou ruského prezidenta Vladimira Putina. Podľa nej možnosť, že v nejakom bode použije jadrové zbrane, sa nedá vylúčiť.


„Nevieme, čo od neho môžeme čakať,“ uviedla. „Možno to urobí,“ dodala. Prirovnala túto otázku k invázii Ruska na Ukrajine – uviedla, že od Putina vtedy nečakala, že zaútočí, a to vzhľadom na silné vzťahy medzi oboma krajinami. „Ale rozhodol sa to urobiť. Desí ľudí, drží ich v strachu. Nikto nevie, čo Putin najbližšie urobí,“ doplnila.


Navaľná sa vyjadrila aj k nedávnemu zatknutiu niekoľkých podozrivých ruských špiónov v Európe. Povedala, že je to ďalší znak, že Putin už dlho vedie vojnu v srdci Európy a používa na to všetky potrebné prostriedky.

Anketa:
Súhlasíš so slovami Navaľnej?
Áno, bez výhrad.
Áno, takmer vo všetkom.
Iba čiastočne.
Nie, vôbec.
Áno, bez výhrad.
36 %
Áno, takmer vo všetkom.
17 %
Iba čiastočne.
26 %
Nie, vôbec.
21 %

USA schválili pomoc pre Ukrajinu

Americká Snemovňa reprezentantov schválila v sobotu balík pomoci pre Ukrajinu vo výške takmer 61 miliárd dolárov (57,3 miliardy eur).

Návrh týkajúci sa Ukrajiny a ďalších štátov v jej okolí zahŕňa 23 miliárd dolárov na doplnenie amerických zbraní, zásob a vybavenia. Vyše 11 miliárd vyčleňuje na financovanie konkrétnych vojenských operácií USA v regióne a takmer 14 miliárd na pomoc Ukrajine pri nákupe moderných zbraňových systémov a ďalšieho vojenského vybavenia.

Alexej a Julija Navaľní.
Alexej a Julija Navaľní. Zdroj: AP Photo/Evgeny Feldman, File
Domov
Zdieľať
Diskusia