Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Adamkovičová
15. mája 2024 o 19:36
Čas čítania 1:05

Arpád Soltész: Vôbec by ma neprekvapilo, ak by došlo k ďalším násilnostiam (Rozhovor)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Pokiaľ štát veľmi tvrdo nezasiahne, tak situácia bude eskalovať. No pokiaľ zasiahne veľmi tvrdo a zistí, že je to pohodlné a komfortné, tak Slovensko môže skončiť aj ako policajný štát,“ hovorí pre Refresher novinár a komentátor Arpád Soltész.

 Ako bude podľa vás na aktuálnu situáciu reagovať vláda?Ťažko povedať, ako bude reagovať vláda, ale videli sme prvé reakcie koaličných politikov. Vyzdvihnúť sa dá Andrej Danko a Ľuboš Blaha, ktorí boli veľmi ďaleko od toho, aby nejakým spôsobom upokojovali situáciu. Predpokladám, že pre vládu to bude v istom zmysle licencia na to, aby voči svojim oponentom postupovali výrazne tvrdšie ako doposiaľ. 

15. mája 2024 o 14:51 Čas čítania 9:25 ZÁZNAM: Premiér Robert Fico má už po operácii. Je v stabilizovanom stave ZÁZNAM: Premiér Robert Fico má už po operácii. Je v stabilizovanom stave
15. mája 2024 o 18:45 Čas čítania 0:18 Aktualizovaný stav Roberta Fica: Lekári zatiaľ nevedia zastaviť krvácanie do brušnej dutiny Aktualizovaný stav Roberta Fica: Lekári zatiaľ nevedia zastaviť krvácanie do brušnej dutiny
15. mája 2024 o 18:24 Čas čítania 0:27 Syn atentátnika prehovoril: Otec držal zbraň legálne. „Možno nastalo nejaké skratové konanie,“ povedal Syn atentátnika prehovoril: Otec držal zbraň legálne. „Možno nastalo nejaké skratové konanie,“ povedal

Akým smerom sa môže uberať atmosféra v spoločnosti?

Zásadným spôsobom sa zhorší. Je to, ako keď máte na hromade nahádzané sudy s pušným prachom a niekto medzi ne hodí odistený granát. Spoločnosť je dlhodobo exrémne polarizovaná, v podstate to akcelerovalo od volieb v roku 2020. Treba povedať, že Igor Matovič má na tomto naozaj obrovský podiel. A do budúcnosti sa to teda ešte výrazne zhorší.


Bude napätie naďalej eskalovať, alebo sa podľa vás ľudia zomknú?

Napätie bude stúpať a vôbec by ma neprekvapilo, ak by došlo k ďalším násilnostiam. Naozaj je veľmi ťažké povedať, z ktorej strany barikády. Pokiaľ štát veľmi tvrdo nezasiahne, tak situácia bude eskalovať. No pokiaľ zasiahne veľmi tvrdo a zistí, že je to pohodlné a komfortné, tak Slovensko môže skončiť aj ako policajný štát. V tomto okamihu je o tom však ťažké uvažovať.

Prečo vládni politici ukazujú prstom na opozíciu a novinárov?Oni tu opozíciu autenticky nenávidia. Je pre nich úplne prirodzené, že sa vášne nepokúšajú upokojovať, ale ďalej ich bičujú. Myslím si, že konajú úplne v súlade so svojimi záujmami a charakterom. Na tomto ma neprekvapuje vôbec nič.

Čo podľa vás môžu očakávať slovenskí novinári a médiá?

Ak si mysleli, že to mali doposiaľ na Slovensku ťažké, tak zistia, že to doteraz bola prechádzka ružovou záhradou.

Domov
Zdieľať
Diskusia