Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. mája 2024 o 7:44
Čas čítania 0:49

Televízia Markíza reaguje na vyjadrenie Kovačiča v nedeľnom Na telo. Odmieta obvinenia z cenzúry, za svojím obsahom si stojí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Televízia Markíza si za tvorbou svojho obsahu stojí. Nedeľné vyjadrenia moderátora Kovačiča popiera.

  • Markíza odmieta včerajšie vyjadrenie Michala Kovačiča, v ktorom obvinil televíziu z cenzúry vysielania.
  • Televízia pre Mediaklik obvinenia Kovačiča označila za nekorektné a neodôvodnené. Vedenie tvrdí, že TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo.
  • Avizované predčasné stiahnutie relácie Na telo z vysielania vedenie Markízy odôvodňuje bojkotom koalície, ktorá odmieta účasť v politickej diskusii.

Prečo je to dôležité: Od nástupu novej vlády bojuje slovenská nezávislá žurnalistika o svoju slobodnú existenciu. Vládni politici v prvej polovici apríla odmietli chodiť do politickej diskusie Na telo. Takisto bojkotovali aj politické relácie televízie Joj Na hrane či TA3 V politike. Diskusia je však jedným zo základných pilierov demokracie, politici by mali svoje činy verejne vysvetľovať.

Citát: „Odmietame akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo,“ uvádza TV Markíza v stanovisku.

Širší kontext: Michal Kovačič v nedeľnej diskusnej politickej relácii uviedol, že „Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií“. Týmto výrokom nereagoval len bojkot vládnych politikov. Poukazoval ním aj na zmeny v RTVS, ktoré koalícia plánuje presadiť. Vláda má dlhodobo problém s nezávislými novinármi. Začiatkom 4-ročného mandátu koalícia uviedla, že médiá Denník N, TV Noviny, Aktuality a denník Sme vníma ako „nepriateľské“. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER News SK (@refreshernews.sk)

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

26. mája 2024 o 14:16 Čas čítania 0:54 Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií
22. mája 2024 o 16:16 Čas čítania 0:40 Richard Dírer končí v TA3. Vylúčil, že by mal v pláne odísť do politiky Richard Dírer končí v TA3. Vylúčil, že by mal v pláne odísť do politiky
7. apríla 2024 o 11:46 Čas čítania 0:36 Moderátorka Jana Krescanko Dibáková oznámila odchod z TV JOJ. Rozhodujúce pre ňu boli prezidentské voľby Moderátorka Jana Krescanko Dibáková oznámila odchod z TV JOJ. Rozhodujúce pre ňu boli prezidentské voľby
Domov
Zdieľať
Diskusia