Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
29. mája 2024 o 18:02
Čas čítania 0:49

Riaditeľ Markízy Gažík: Moderátor Kovačič hrubo poškodil dobrú povesť televízie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Riaditeľ Markízy sa bližšie vyjadril k výstupu Michala Kovačiča v živom vysielaní.

  • Riaditeľ Markízy Peter Gažík v rozhovore pre Stratégie ostro kritizoval vyhlásenie Michala Kovačiča.
  • Uviedol, že moderátor podľa neho využil vysielací čas na prezentáciu vlastných názorov, ktoré hrubo poškodzujú dobrú povesť vysielateľa.
  • Podľa Gažíka bolo vyjadrenie moderátora v rozpore s elementárnymi žurnalistickými postupmi a etickými pravidlami novinárskej činnosti.

Prečo je to dôležité: Moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo kritizoval snahy politikov a vedenia televízie o zasahovanie do obsahu. Vedenie televízie jeho obvinenia z cenzúry odmietlo. Vyhlásenie Kovačiča komentoval riaditeľ Markízy Peter Gažík. 

Citát: „Moderátor využil vysielací čas na prezentáciu vlastných názorov, ktoré hrubo poškodzujú dobrú povesť vysielateľa, čo je v rozpore s elementárnymi žurnalistickými postupmi a etickými pravidlami novinárskej činnosti,“ uviedol Peter Gažík. 

Širší kontext: Vládni politici sa rozhodli bojkotovať viaceré diskusné relácie. Mnohé slovenské médiá poukazujú na vládne snahy o obmedzenie novinárskej práce. Z televízie JOJ nedávno odišla dlhoročná moderátorka relácie Na hrane Jana Krescanko Dibáková, televíziu TA3 opustil moderátor V politike Richard Dírer.

Televízia Markíza predčasne zrušila aj vysielanie Na telo. Reagovala tak na kritiku Michala Kovačiča, ktorý hovoril o cenzúre zo strany vedenia. Riaditeľ Markízy tvrdí, že moderátor v živom vysielaní prezentoval len svoje osobné pocity. Podľa Gážika to spravil „v rozpore so zákonom o mediálnych službách a etickým kódexom novinára“.

27. mája 2024 o 15:29 Čas čítania 0:33 Na telo končí, Kovačič vraj zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov. Televízia Markíza vyvodí voči nemu dôsledky Na telo končí, Kovačič vraj zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov. Televízia Markíza vyvodí voči nemu dôsledky
28. mája 2024 o 10:57 Čas čítania 0:58 Kaliňák o Kovačičovi: Cez pirátsky výstup si lieči nezhody so zamestnávateľom, z osobného problému vyrába celospoločenský Kaliňák o Kovačičovi: Cez pirátsky výstup si lieči nezhody so zamestnávateľom, z osobného problému vyrába celospoločenský
28. mája 2024 o 14:15 Čas čítania 0:39 Tisíce ľudí podpísali petíciu za zachovanie Na telo. Markízu žiadajú, aby nepodliehala tlakom politikov Tisíce ľudí podpísali petíciu za zachovanie Na telo. Markízu žiadajú, aby nepodliehala tlakom politikov
Domov
Zdieľať
Diskusia